Vragen

Veelgestelde vragen

Afhankelijk van de diameter van een spoel kunt u inschatten hoeveel minuten film er op zit. Vaak staan er op de spoel een aantal streepjes die het aantal meters, het aantal feet en het aantal minuten weergeven. U kunt ook ons rekenvoorbeeld gebruiken en daar het aantal spoelen per diameter ingeven. U krijgt dan een indicatie van het aantal minuten film dat u heeft.

Wij hanteren ongeveer 90 minuten film per DVD. Mocht u net iets meer minuten hebben dan gaan wij hier coulant mee om.

Technisch passen er veel meer minuten op een DVD maar de kwaliteit gaat dan hard achteruit, 90 minuten per DVD geeft de beste verhouding tussen tijd en kwaliteit.

Een master DVD is de eerste DVD die wij maken van uw films of videobanden. Een master DVD bevat het menu en de gecodeerde bestanden die uw films bevatten. Van een Master DVD kunnen wij voor u eventuele kopieën maken.

Wij streven ernaar om uw films binnen 14 dagen nadat wij ze hebben ontvangen weer bij u terug te hebben. De praktijk leert dat dit meestal wel wat sneller gaat. Mocht het zo zijn dat het omzetten onverhoopt langer dan 14 dagen duurt, dan nemen wij altijd even persoonlijk contact met u op.

Wij raden u aan om uw films en videobanden op een juiste manier te blijven bewaren. Donker, stofvrij en vochtvrij.

Nee, nadat er een master DVD van uw films of videobanden is gemaakt kunnen er naderhand geen films meer bij worden gezet.

Wel is het mogelijk om op verzoek uw eerder omgezette films samen met u nieuw omgezette films op een nieuwe master DVD te zetten. Hiervoor dient u wel aan te geven dat uw eerder omgezette films langer dan normaal bewaard dienen te blijven.

Wij bewaren uw ingelezen digitale films ongeveer 2 weken nadat u ze heeft ontvangen. Hierna worden deze verwijderd uit ons systeem.

Jazeker, wij kunnen voor u ieder gewenst aantal kopieën maken van uw master DVD.

Nee, de bestanden die op een master DVD staan zijn digitaal niet bruikbaar om te monteren.

U kunt het beste aan ons vooraf aangeven dat u wilt gaan monteren aan uw films. Wij kunnen dan uw films in het ingelezen formaat voor u op een externe harde schijf plaatsen. Dit ingelezen formaat (.AVI) kunt u dan in ieder willekeurig bewerkings- of montage-programma gebruiken. U kunt uw eigen externe harde schijf meeleveren of wij kunnen er een voor u verzorgen.

Eventueel, u kunt altijd even bellen en overleggen of we voor u een tijdstip kunnen plannen wat u goed uitkomt. Wij denken graag met u mee.